Zorgboerderij Breukelaar   

omdat iedereen uniek is!

Nieuws

.

Nieuw; Tienermiddagen 2014

Soms heb je van die dromen die je wakker houden, totdat je er wat mee doet! Zorgboerderij Breukelaar en Weg-Wijs kindercoaching & begeleiding hebben samen zo’n droom: activiteiten organiseren voor tieners, vanuit een PGB-budget.

Vaak is er de behoefte om af en toe wat met leeftijdsgenoten te ondernemen maar zijn hier geen gelegenheden voor. Of hebben de ouders juist af en toe even behoefte aan ontlasting van de thuissituatie. Maar wat is er dan mogelijk? Met wie? Wie regelt dat dan? Het antwoord is er nu: wij!

 

Wat organiseren wij:

Tienermiddagen voor jongens en meiden vanaf 11 jaar. Elke keer is er een andere activiteit, bijvoorbeeld: outdooractiviteit, kookles en samen eten, sportactiviteit, taarten bakken, meidenmiddag met high tea, jongensmiddag. Per keer kan er ingeschreven worden.

 

Wanneer:

De tienermiddagen zullen ongeveer 1 keer per 2 maanden plaatsvinden op een zaterdagmiddag. Er is plek voor 8-10 kinderen per tienermiddag.

 

Waar:

De activiteiten zullen telkens op een andere locatie plaatsvinden in/rondom Doetinchem.

 

Hoe wordt het geregeld:

De organisatie en begeleiding van de middag is in handen van Susanne Stevens en Daniëlle Hilverink. Ouders weten van tevoren waar de activiteit plaats zal vinden.

Ken je ons nog niet en wij jou niet? Dan plannen we eerst een kennismakingsgesprek!

 

 

Bent u net zo enthousiast als wij en wilt u graag op de hoogte gehouden worden van onze tieneractiviteiten? Meldt u zich dan aan via:

info@weg-wijs.com

Liever eerst wat meer informatie? Bel of mail onze zorgboerderij of naar bovenstaand mail-adres!

 

Eerste activiteiten al gepland…..

 

Zaterdag 24 mei: Survival, Buksschieten, Boogschieten en nog veel meer!!

 

Zaterdag 12 juli: Italiaans kookfestijn

 

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar dus geef je snel op!!!


 

 

Open Dag Zorgboerderij Breukelaar

Zondag Op Zondag 9 juni 2013 gingen de deuren open bij ons op de zorgboerderij voor onze open dag. Onder een stralende zon hebben we alle belangstellenden laten zien wat er zoal gebeurd op de dagbesteding van onze zorgboerderij. De begeleiding en deelnemers stonden van 11:00 tot 16:00 uur iedereen klaar. Er waren verschillende activiteiten zoals lammetjes knuffelen, miniatuurboerderij bekijken, skelter rijden, een springkussen en natuurlijk de dieren voeren. Ook werden er smoothies, milkshake's gemaakt en wafels gebakken. Iedereen heeft een geweldige dag gehad, en we zijn blij met de grote belangstelling voor onze zorgboerderij. We hebben deze dag tussen de 150 en 200 mensen mogen verwelkomen. 


 

Het Speeltoestel

                                      

Wat natuurlijk nieuws is dat wij sinds de zomer van 2012 een speeltoestel hebben op onze zorgboerderij. Wij hebben er veel tijd in gestoken om een goed gekeurd speeltoestel te vinden. Het is een model uit de Hy-land serie geworden. Ons speeltoestel is getest door TUV Rheinland uit Duitsland en voldoet aan de Europese standaard EN 1776 voor bedrijfs- en openbare speelplaatsen. Het toestel is opgebouwd volgens de Europese standaard EN 1176. Tevens hebben we er een logboek bij voor de periodieke inspecties. Onze deelnemers hebben al heel veel plezier gehad van het speeltoestel.

  


                                               
                                 

Zoönosen Keurmerk 2014 Behaald


Onze zorgboerderij is een Zoönosen verantwoord bedrijf. In December is de dierenarts bij ons langs geweest om de dieren te onderzoeken. Ook dit jaar hebben we weer allemaal gezonde dieren. De dierenarts gaf ons nog een groot compliment omdat de dieren er zo goed uitzien. Dus ook voor 2014 hebben we het keurmerk behaald. Dit keurmerk wordt uitgegeven door De Gezondheidsdienst Voor Dieren. Dit betekend dat wij voldoen aan de eisen die gesteld worden voor dit keurmerk. Zoönosen zijn ziekten die overdraagbaar zijn van dieren op mensen. Sinds begin 2012 hebben we het keurmerkbordje met de daarbij behorende keurmerkzegel aan de gevel van onze zorgboerderij hangen. De toekenning van het keurmerk zal elk jaar opnieuw door een dierenarts getoetst worden.


 
                                    

De Knutselschuur


Om onze deelnemers nog meer te kunnen bieden hebben we ook een knutsel/timmer schuur gemaakt. Hierin hebben de deelnemers hun eigen gereedschap hangen zoals bijvoorbeeld een hamer en een zaag. Samen met de begeleiding hebben de deelnemers er al veel mooie dingen gemaakt.